Gratin dauphinois

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 165° C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. 
  • 2 Schik de aardappelen in een vuurvaste schaal (of in individuele schaaltjes). Meng de melk met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Overgiet hiermee de aardappelen, zet de schaal in de oven en laat 1,5 uur garen. 

Gratin dauphinois is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept