Stoemp van witloof met eikenbladsla

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snij ze in stukken en spoel ze. Snipper de uien, samen met een stronk witloof. Snij 4 witloofstronken in grove stukken. Spoel de eikenbladsla en scheur de bladeren in grove stukken. 
  • 2 Stoof de snippers ui en witloof aan in wat boter. Laat lichtjes kleuren en doe er dan de aardappels bij. Voeg er de groentebouillon aan toe, kruid met peper en zout, en laat zo’n 20 minuten op een zacht vuurtje onder deksel sudderen. Haal de pan van het vuur, giet eventueel overtollig vocht af. Stamp de aardappelen fijn.
  • 3 Kruid de 4 witloofstronken met peper en zout. Stoof ze zo’n 10 minuten in wat boter, tot ze karamelliseren. Roer het witloof dan door de aardappelen tot je een smeuïge stoemp krijgt. Voeg eventueel nog wat stoofvocht van het witloof toe.
  • 4 Snipper de overblijvende witloofstronk fijn en spoel in water met wat citroen om te voorkomen dat het witloof verkleurt. Laat goed uitlekken en meng met de stukken eikenbladsla. Maak de salade aan met wat vinaigrette.
  • 5 Verdeel de stoemp over de borden, werk af met de salade en garneer met bieslooksprietjes.

Stoemp van witloof met eikenbladsla is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept
Italiaanse salade met basilicumdressing
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoemp met broccoli en pijnboompitten
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept