Zoek
Kastanjeconfituur
4
60 min
Libelle Lekker
Bijgerecht
3
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
1.5 kg kastanjes
vanillepeul
suiker
Bereiding
1
Snij een kruisje in 1,5 kg kastanjes.
2
Zet ze net onder water en kook 10 minuten. Giet af, pel de warme kastanjes en breng weer aan de kook. Laat 40 minuten pruttelen.
3
Giet af en duw de kastanjes door de roerzeef. Weeg de puree af en doe er evenveel suiker bij.
4
Giet er per kilo suiker ook 750 ml water bij. Leg er een opengesneden vanillepeul bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
5
Verwijder de peul, doe de confituur in schone potjes, draai het deksel erop en laat ondersteboven afkoelen.
Kastanjeconfituur is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker