Kastanjeconfituur

4
60 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij een kruisje in 1,5 kg kastanjes. 
  • 2 Zet ze net onder water en kook 10 minuten. Giet af, pel de warme kastanjes en breng weer aan de kook. Laat 40 minuten pruttelen. 
  • 3 Giet af en duw de kastanjes door de roerzeef. Weeg de puree af en doe er evenveel suiker bij. 
  • 4 Giet er per kilo suiker ook 750 ml water bij. Leg er een opengesneden vanillepeul bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. 
  • 5 Verwijder de peul, doe de confituur in schone potjes, draai het deksel erop en laat ondersteboven afkoelen. 

Kastanjeconfituur is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker