Clafoutis met pompoen en zalm

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de pompoen en de zalm in stukjes. Rasp de gruyère.
  • 2 Doe de pompoen en zalm in een stoomkoker. Laat 15 minuten garen. Mix ze dan samen met de eieren en de room grof in de keukenmachine. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 
  • 3 Beboter 4 ovenschaaltjes en verdeel er het mengsel over. Bestrooi met de gruyère. Zet 20 à 25 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.
  • 4 Garneer de clafoutis met foreleitjes en een plukje dille. Serveer meteen, met knapperig stokbrood. 

Clafoutis met pompoen en zalm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept