Coq au vin

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de kip in 8 stukken, spoel en dep ze goed droog. Pel de sjalotjes en de knoflook. Snij het spek in reepjes. Boen de aardappelen schoon. Borstel de paddenstoelen schoon. Hak de peterselie grof. 
  • 2 Kruid de stukken kip met peper en zout.  Verhit de helft van de boter met de olie in een braadpan en kleur de stukken kip rondom aan. Voeg het spek en de sjalotjes toe en stoof 10 minuten mee. Bestrooi met de bloem en roer goed. Giet de wijn bij in de pan. 
  • 3 Voeg knoflook, laurier en rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat afgedekt ongeveer 40 minuten zachtjes stoven. 
  • 4 Kook de aardappelen ongeschild gaar in gezouten water.
  • 5 Bak de paddenstoelen in een pan met de rest van de boter. 
  • 6 Breng de coq au vin verder op smaak met peper en zout. Serveer met de aardappelen en gebakken paddenstoelen. Werk af met gesnipperde peterselie. 

Coq au vin is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vruchtenstrudel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept