Pastei van kip

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de uien en de knoflook fijn. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Snij de kip in fijne reepjes. 
  • 2 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 3 Fruit de ui en de knoflook glazig in een klontje boter. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Strooi de bloem over de paddenstoelen en roer goed. Giet de room bij in de pan en laat even koken. Voeg de kip toe en stoof kort mee. Haal de pan van het vuur en roer 1 losgeklopte eidooier onder de ragout. 
  • 4 Bekleed een taartvorm van 30 cm diameter met bakpapier en vel bladerdeeg. Verdeel de afgekoelde vulling over de bodem. Dek af met het tweede deegvel en druk de rand aan. Prik het bovenste vel in met een vork. Bestrijk met losgeklopte eidooier. Zet 25 tot 30 minuten in de oven en serveer. 

Pastei van kip is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-preipastei met rookworst
20 min-
Bekijk recept