Zweedse appeltaart

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kluts de eieren en meng ze met 150 g suiker. Voeg de boter toe, en geleidelijk aan de bloem. Kneed tot een homogene massa, maar niet te lang, want dan wordt het deeg plakkerig. Is dit het geval, voeg dan wat extra bloem toe. 
  • 2 Hou 1/3 van het deeg apart en rol de rest uit op het werkblad tot een ronde lap die de bodem en opstaande rand van de springvorm kan bedekken. 
  • 3 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Snij de banaan in rondjes. Doe ze in een pan, samen met wat citroensap, 100 g suiker en 1/2 dl water. Breng aan de kook en laat garen. Roer er de rozijnen door en laat wat afkoelen. 
  • 4 Beboter de springvorm, leg er het deeg in en vul met het fruit. Rol het resterende deeg uit en snij er linten van. Leg ze kruiselings over de taart. Zet de taart 45 minuten in de oven.

Zweedse appeltaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept