Gekerfde appeltaart

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem op het werkvlak. Maak in het midden een kuiltje en snij er de boter in blokjes in. Voeg de eidooier toe en een snuifje zout. Kneed van binnen naar buiten tot een wat korrelig deeg. Vorm een bal en laat 30 minuten rusten. 
  • 2 Verwarm de oven voor op 190°C. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette bakvorm mee. 
  • 3 Klop de eieren samen met de room, de citroenschil en de suiker luchtig op. 
  • 4 Schil de appels, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Kerf de bolle kant meerdere keren in, maar snij ze niet helemaal door. Schik ze op hun snijkant op het deeg. Schenk er het eimengsel over. 
  • 5 Zet de taart 30 minuten in de oven. Laat ze wat afkoelen in de oven en neem ze er lauwwarm uit. Bestuif ze met poedersuiker en serveer meteen. 

Gekerfde appeltaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Hot cross buns (Engelse krentenbroodjes)
15 min Snack
Bekijk recept
Gekerfde appeltaart
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Spek En Kaasspaghetti
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Slakken En Room
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept