Gratin van zeevruchten

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225°C.
  • 2 Pel en hak de sjalotten.
  • 3 Hak de peterselie.
  • 4 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Stoof de sjalotten glazig in 1 el boter. Doe er de zeevruchten, tijm en laurier bij. Kruid met peper en zout. Giet er de wijn bij en vul aan met water tot alles net onderstaat. Breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes garen. Giet af (bewaar het kookvocht) en laat uitlekken.
  • 6 Smelt 70 g boter in een pan, doe er de bloem bij en laat al roerend heet worden. Doe er 1 flinke pollepel van het kookvocht bij, en de room. Laat indikken en breng op smaak met peper, zout en gehakte peterselie.
  • 7 Vet 4 ovenschaaltjes in met de rest van de boter. Verdeel er de rijst over en dan de zeevruchten. Overgiet met saus en bestrooi met gruyère. Zet 20 à 25 minuten in de oven en serveer.

Gratin van zeevruchten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept