Couscoussalade met asperges

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de asperges, de lente-uitjes en de tomaten. 
  • 2 Spoel de asperges, de lente-uitjes en de tomaten. Blancheer de asperges 4 minuten in kokend water, giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Besprenkel ze met olijfolie.
  • 3 Leg de tomaten 2 minuten in kokend water, haal ze uit het water met een schuimspaan en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snij in blokjes.
  • 4 Vermeng de blokjes met het citroensap en de honing. Kruid met peper en zout. Laat een uurtje trekken in de koelkast.
  • 5 Doe de couscous in een kom en giet de olijfolie erbij. Giet de warme groentebouillon over de couscous en laat de graantjes 10 minuten wellen. Roer ze los en meng er de blokjes tomaat door. Laat een uurtje afkoelen in de koelkast.
  • 6 Snipper de lente-uitjes en snij de asperges. Lepel de couscous op borden en werk af met lente-ui en asperges.

Couscoussalade met asperges is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept