Pladijs met zure eiersaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep de visfilets goed droog.  Rol ze op met de velkant naar binnen, dan blijven ze mooi opgerold.  Steek ze eventueel vast met een houten prikker.
  • 2 Pocheer de visrolletjes 3 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in de visfumet tegen de kook aan.
  • 3 Pel en snipper de sjalot. Klop de eidooiers los met de room.
  • 4 Bak de sjalotsnippers 5 minuten op een zacht vuur. Blus met het citroensap. Doe er het ei-room-mengsel bij. Roer voortdurend en laat op een zacht vuur staan tot de saus indikt. Kruid ze naar smaak met peper en zout.
  • 5 Schep met een schuimspaan de visrolletjes uit het pocheervocht op voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij.
  • 6 Serveer met aardappelpuree en (eventueel) gestoomde zeekraal.

Pladijs met zure eiersaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante sliptong met eiersaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Eiersaus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges Met Eiersaus
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Overheerlijke Sperziebonen Overgoten Met Een Eiersaus
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Vissoep
Voorgerecht
Bekijk recept
Goujons van pladijs met tartaarsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pladijs (schol) met bospaddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept