Filet pur Robespierre

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Verhit een klont boter in een pan. Leg het vlees in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren. Bak de filet 3 minuten aan elke kant als het ' bleu' moet zijn. Zet hem in de warme oven en laat nog 3 minuten garen voor ' saignant ', 6 minuten voor ' à point' en 8 minuten voor 'bien cuit'. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij de filet pur in niet al te dikke plakken.
  • 3 Meng de kappertjes en de rucola met de zongedroogde tomaatjes. Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamicoazijn en de truffelolie. Breng de salade op smaak met de dressing.
  • 4 Leg de plakjes vlees op voorverwarmde borden. Schik er de salade bovenop en werk af met de parmezaanschilfers.

Filet pur Robespierre is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Steak Robespierre
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept