Zandkoekjes

20
50 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de boter in blokjes.  Vermeng ze eerst met de suiker (niet te lang, de boter mag niet te zacht worden), daarna met de gezeefde bloem.
  • 2 Kneed met de vingertoppen tot een zanderig deeg. Maak er worstjes van 4 tot 5 cm van. Laat ze, verpakt in plasticfolie, 6 uur opstijven in de koelkast. 
  • 3 Snij de worstjes in plakjes van 1 cm dik. Druk ze plat met de hand. Steek met een uitsteekvormpje visjes uit de deegplakjes. Druk in elk visje een pistachenootje als oog. 
  • 4 Leg de visjes op bakpapier - niet te dicht bij elkaar - op een grote bakplaat. Bak ze 20 minuten, op 175° C.
  • 5 Maak de koekjes voorzichtig los van het bakpapier en leg ze op een taartrooster. Versieren kan ook: laat chocolade smelten in een warmwaterbad en teken er met een fijn keukenpenseel nog schubben en graten van chocolade op.

Zandkoekjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Zandkoekjes met Stilton
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rabarbermoes met koekjes
Nagerecht
Bekijk recept
Zandkoekjes
25 min Gebak
Bekijk recept

Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Zandkoekjes met Stilton
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rabarbermoes met koekjes
Nagerecht
Bekijk recept
Zandkoekjes
25 min Gebak
Bekijk recept