Pompoenbrood

1
5 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de pompoen in blokjes.
  • 2 Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe daarin de verkruimelde gist en de suiker. Meng de gist en en suiker met een beetje lauwe melk en een beetje van de bloem tot een papje. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 30 minuten rusten op een warme plek.
  • 3 Kook de blokjes pompoen goed gaar in gezouten water. Giet af en pureer.
  • 4 Meng de pompoenpuree, het zout, maïsmeel, natriumbicarbonaat, de zonnebloemolie en zonnebloempitten met het startdeegje. Kneed alles tot een soepel deeg. Dek af met een doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
  • 5 Vet een bakvorm in en bestrooi met paneermeel. Doe het deeg in de vorm, laat 10 minutenrusten en bak het brood 45 minuten in een oven van 200°C, tot het goudbruin is.

Pompoenbrood is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Oesterzwammenomelet
30 min-
Bekijk recept
Pompoenbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
POMPOENBROOD
30-60 min -
Bekijk recept
Traditoneel Pompoenbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Oesterzwammenomelet
30 min-
Bekijk recept
Pompoenbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
POMPOENBROOD
30-60 min -
Bekijk recept
Traditoneel Pompoenbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept