Olijvenbrood met rozemarijn

1
120 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de olijven.
  • 2 Hak de rozemarijn.
  • 3 Los de verkruimelde gist op in 2 el lauw water. Voeg er 100 ml water aan toe en roer goed. Meng het zout door de bloem en giet er het gistmengsel op. Kneed tot een soepel deeg, dek af met een vochtige doek en laat het 1 uur rijzen op een warme plek.
  • 4 Kneed de olijven en de rozemarijn door het deeg en duw het plat op een met bloem bestovenwerkvlak. Maak er een maanvormig brood van. Snij de kanten 3 à 4 cm diep in. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ingesneden stukjes deeg mooi om het brood en laat het op een warme plek 30 minuten rijzen.
  • 5 Verwarm de oven voor tot 200° C. Zet een schaaltje kokend water op de bodem van de oven. Bestrijk het brood met gezouten water, bestrooi het met extra rozemarijn en bak het 30 à 40 minuten in de oven.
  • 6 Varieer met andere kruiden en smaakmakers. Zongedroogde tomaatjes en oregano, bijvoorbeeld of hazelnoten en kaas.

Olijvenbrood met rozemarijn is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
15 min Snack
Bekijk recept
Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn
30 min
Bekijk recept
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met gemengde salade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept