Appelcrumble

4
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Schil de appels en snij ze in stukjes.
  • 3 Bak de stukjes appel eventjes in 1 el boter. Bestrooi ze met 50 g suiker en laat 20 minuten zachtjes garen. 
  • 4 Verdeel de appels over een ruime ovenschaal. Meng 50 g havermout met bloem, 50 g bruine suiker en 50 g koude boter snel met de vingers tot een kruimelig deegje.
  • 5 Bestrooi er de appels mee. Zet 40 minuten in de oven. 
  • 6 Breng 200 ml melk aan de kook met 1 overlangs gespleten vanillestokje en het uitgeschraapte vanillemerg.
  • 7 Meng 50 ml melk met 30 g bloem en 2 eidooiers.Schenk er al roerend de kokende melk bij. doe alles weer in de kookpan, zet op het vuur en laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje.
  • 8 roer er nog 40 g griessuiker en 1 pakje vanillesuiker door.

Appelcrumble is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcrumble
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Blauwe bessen-appelcrumble
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcrumble
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Blauwe bessen-appelcrumble
20 min Nagerecht
Bekijk recept