Zoek
Uiensoep
4
30 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g bloemig kokende aardappel
100 g gerookt spek (in een stuk)
1 kg bonkajuinen
boter
1.5 l vleesbouillon
kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)
peper
zout
Bereiding
1
Pel de uien, snij ze in fijne ringen.
2
Schil de aardappelen, snij ze in stukken.
3
Haal de zwoerd van het spek.
4
Stoof de uiringen aan in de boter of de olie. Doe er het spek en de aardappelen bij. Schep goed om.
5
Voeg er de bouillon en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat 15 minuten zacht koken.
6
Neem het kruidentuiltje en het spek uit de pan. Hou wat uiringen apart.
7
Mix de soep. Snij het spek in blokjes. Doe het weer bij de soep.
8
Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Kruid ze flink met peper uit de molen. Serveer goed heet.
Uiensoep is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept