Uiensoep

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien, snij ze in fijne ringen.
  • 2 Schil de aardappelen, snij ze in stukken.
  • 3 Haal de zwoerd van het spek.
  • 4 Stoof de uiringen aan in de boter of de olie. Doe er het spek en de aardappelen bij. Schep goed om.
  • 5 Voeg er de bouillon en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat 15 minuten zacht koken. 
  • 6 Neem het kruidentuiltje en het spek uit de pan. Hou wat uiringen apart.
  • 7 Mix de soep. Snij het spek in blokjes. Doe het weer bij de soep. 
  • 8 Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Kruid ze flink met peper uit de molen. Serveer goed heet.

Uiensoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept