1 Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Spoel ze.
2 Schil de wortelen en snij in blokjes.
3 Boen de courgette, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
4 Pel en snipper de ui.
5 Spoel de bonen in een zeef.
6 Breng de bouillon aan de kook. Blancheer de broccoli en courgette. Laat ze schrikken in een zeef onder koud stromend water.
7 Bak het spek in reepjes in een hete pan met wat olie. Leg het spek opzij en stoof de ui goudbruin in het spekvet. Blus met de witte wijn.
8 Laat de ui, rijst en de blokjes wortel 20 minuten koken in de bouillon. Voeg op het einde van de kooktijd de courgette, broccoli en witte bonen toe. Laat nog 2 minuten doorkoken. Kruid naar smaak met witte peper en zout. Verdeel de minestrone over kommetjes en werk af met het spek. Serveer goed heet.