Omeletrolletjes met kruidenrijst

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst gaar.
  • 2 Blancheer de sprietjes bieslook en laat schrikken onder koud water.
  • 3 Snij de witte selder in boogjes. 
  • 4 Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  • 5 Snij de rode paprika in blokjes.
  • 6 Snipper het rode pepertje fijn.
  • 7 Pel en plet het knoflookteentje.
  • 8 Roerbak de selder, de uitjes, de paprika en het pepertje 5 minuten in 1 eetlepel olie. Doe er de knoflook, komijn, tijm en oregano bij. Roerbak nog 1 minuut.
  • 9 Vermeng, van het vuur af, met de yoghurt, de rijst en de koriander. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. 1
  • 0 Klop de eieren los met een snuifje zout en een half kopje water. Bak in een niet te grote koekenpan, in de rest van de hete olie, acht omeletjes. Laat ze afkoelen. 1
  • 1 Verdeel het groentemengsel over de omeletjes en rol ze zo stevig mogelijk op. Bind op met een sprietje (geblancheerde) bieslook. Serveer op kamertemperatuur.

Omeletrolletjes met kruidenrijst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese kool met saucijs en kruidenrijst
30 min-
Bekijk recept
Gevulde tomaten met kruidenrijst
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Indiase tofucurry met kruidenrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenrijst met auberginespiesjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Japanse nori-omeletrolletjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige nasi goreng met knoflook
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Omeletrolletjes met nori en zalm
20 min
Bekijk recept
Omeletrolletjes met zalm
20 min-
Bekijk recept