Eitjes met zoete vulling

6
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine in koud water.
  • 2 Schil de mango (hoe rijper, hoe meer smaak) en snij het vruchtvlees van de pit af.
  • 3 Breng 250 ml room met 80 g suiker al roerend aan de kook.
  • 4 Temper het vuur en laat gedurende een vijftiental minuten inkoken, roer regelmatig.
  • 5 Breng de melk aan de kook.
  • 6 Haal van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op.
  • 7 Vermeng dit dan met de ingekookte room.
  • 8 Verdeel het mengsel over lege eierschalen en laat ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 9 Mix de mango samen met het water en 1 el suiker tot een gladde coulis. 1
  • 0 Schep met een lepeltje een beetje mangocoulis in het midden van de panna cotta, zo lijkt het net een eitje met dooier. 1
  • 1 Smelt de chocolade ende boter in de melk (datkan au bain marie of inde microgolfoven). 1
  • 2 Meng de eidooier met de suiker en roer goed. 1
  • 3 Roer er dan de gesmolten chocolade door. 1
  • 4 Klop de room lobbig en spatel hem door de chocoladecrème. 1
  • 5 Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de mousse. 1
  • 6 Verdeel de mousse met een spuitzak over de eierschalen. 1
  • 7 Zet ten minste 2 uur in de koelkast. 1
  • 8 Versier de dessertjes net voor het serveren met chocoladeparels of smarties.

Eitjes met zoete vulling is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Wontondriehoekjes
35 min Snack
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept
Mexicaanse nachotaart
2 uur-
Bekijk recept

Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla wraps met Noorse maatjes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept