Zoek
Zoete soufflé met kirsch
6
40 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 borrelglaasje kirsch
4 eidooiers
7 eiwitten
50 g bloem
2 el fijne suiker
poedersuiker (wat om af te werken)
2 dl melk
20 g boter ( extra voor de vormpjes)
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 190 °C.
2
Kwast of wrijf zes soufflévormpjes in met boter en bestrooi de bodem en de wanden met fijne suiker.
3
Doe de bloem in een kom en roer ze met een scheutje melk tot een glad papje.
4
Verwarm de rest van de melk met de rest van de suiker en de boter.
5
Breng kort aan de kook.
6
Schenk de hete melk bij het bloempapje en roer glad.
7
Schenk de crème weer in de pan en breng al roerend opnieuw aan de kook.
8
Roer er, van het vuur af, een na een de eierdooiers en ten slotte de kirsch door.
9
Klop de eiwitten stijf. 1
0
Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag. 1
1
Verdeel het over de ingevette vormpjes, maar doe ze niet overvol, want een soufflé moet kunnen rijzen. 1
2
Zet ongeveer 10 minuten in het midden van de oven. 1
3
Strooi er wat gezeefde poedersuiker op, zonder ze helemaal uit de oven te halen. 1
4
Laat nog 5 minuten verder bakken. 1
5
Serveer meteen.
Zoete soufflé met kirsch is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Fondue Savoyarde
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur-
Gebak
Bekijk recept
Kaasfondue
15 min-
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept