Zoek
Taartjes met citroencrème
4
50 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
0 kruimeldeeg (kant-en-klaar)
1 onbehandelde limoen (sap en zeste)
1 citroen (geperst)
6 eidooiers
1 l melk
125 g vloeiende bloem
bloem
boter
150 g fijne suiker
Bereiding
1
Bestrijk 4 vormpjes met boter, bestuif ze met bloem en zet ze in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Verdeel het kant-en-klaar deeg in vier porties. Leg het in de vormpjes.
4
Boen het limoentje schoon. Trek met een dunschiller de schil in fijne reepjes. Pers het limoentje en ook de citroen uit.
5
Bak dedeegbodempjes 15 minuten blind inhet midden van de oven. Laat zeafkoelen op een rooster.
6
Breng de melk aan de kook.
7
Klop de eierdooiers wit-schuimig met de suiker. Strooi er de bloem bij en roer glad.
8
Voeg er het citroen-, limoensap en de zestes aan toe. Schenk er een pollepel kokendhete melk bij en roer stevig.
9
Schenk er de rest van de hete melk bij en roer weer mooi glad. 1
0
Zet de pan op het vuur. Verwarm tot de crème bindt. Blijf stevig roeren. 1
1
Laat 5 minuten afkoelen. 1
2
Schep de citroencrème in de voorgebakken taartbodempjes. Laat volledig afkoelen en opstijven.
Taartjes met citroencrème is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Cappuccino Van Chocolade Met Citroencreme
30-60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Gegrilde Sliptong Met Avocado-citroencreme
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjes Met Citroencreme
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Cappuccino van chocolade met citroencreme
0 min
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept