1 Pureer de aardbeien. Wrijf de puree door een fijne zeef.
2 Snij het vanillestokje in de lengte doormidden.
3 Verwarm de oven voor op 160°C.
4 Breng water, citroensap en 2 el poedersuiker aan de kook. Voeg de aardbeienpuree toe. Laat enkele minuten inkoken en daarna afkoelen.
5 Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Klop de eidooiers met 75 g suiker wit-schuimig. Roer er het maïszetmeel door. Haal het vanillestokje uit de melk en giet er geleidelijk aan en onder voortdurend kloppen het eiermengsel bij. Roer er de coulis door. Klop de eiwitten met 75 g suiker stijf en spatel door het dooiermengsel.
6 Beboter 5 vuurvaste kommetjes met zachte boter (ook de bovenrand). Bestrooi de binnenkanten met wat suiker. Vul de kommetjes tot 2/3 met het soufflémengsel. Zet ze 20 min op een rooster in de oven. Doe de ovendeur niet open tijdens het bakken, want dan is er kans dat de soufflé inzakt. Bestrooi met poedersuiker en serveer onmiddellijk.