Semifreddo met aardbeien

8
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pureer 250 g aardbeien, wrijf ze door een zeef
  • 2 Halveer 500 g aardbeien.
  • 3 Breng het water met het citroensap en de poedersuiker aan de kook. Voeg er de gepureerde aardbeien aan toe. Laat even inkoken en laat afkoelen.
  • 4 Stoof de gehalveerde aardbeien samen met de extra fijne suiker 4 minuten op een zacht vuurtje. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • 5 Doe de eieren met de kristalsuiker in een pannetje. Zet in een warmwaterbad tegen de kook aan en klop witschuimig. Meng de aardbeien voorzichtig door het mengsel en roer een achttal minuten. Haal het pannetje uit het water en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.Zet een halfuur in de koelkast.
  • 6 Meng de room met de mascarpone. Klop met de mixer op tot een glad mengsel. Spatel dit heel voorzichtig door het aardbeienmengsel. Vul er een metalen bakvorm bekleed me plasticfolie mee en strijk de bovenkant glad. Dek af met plasticfolie en zet drie uur in de diepvriezer.
  • 7 Ontvorm het ijs op een bord en verwijder de folie. Werk af met coulis en verse aardbeien. Snij het ijs in dikke plakken. Serveer de rest van de coulis er apart bij.

Semifreddo met aardbeien is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Semifreddo van yoghurt en limoen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met sinaasappel
Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met limoncello en basilicum
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met snickers
20 min Nagerecht
Bekijk recept