Lamsfilet met tzatziki

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel en rasp de komkommer. Laat 5 minuten uitlekken in een vergiet. Druk er dan het vocht een beetje uit.
  • 2 Pers de knoflook 
  • 3 Meng de knoflook met de yoghurt, de komkommer en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Roer er lepel voor lepel, onder voortdurend roeren, 3 eetlepels olijfolie door. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
  • 4 Wrijf de lamsfilet in met olijfolie en bak het vlees op de grill: 2 minuten aan beide kanten indien het vlees nog rosé mag zijn, iets langer als het doorbakken mag zijn. Kruid met peper en zout.

Lamsfilet met tzatziki is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde lamsspiesjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsvlees-komkommerspies
20 min Bijgerecht
Bekijk recept