Zoek
Tomatensoep met basilicumroom
8
25 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 trostomaten (groot)
1 ui (klein)
1 el tomatenpuree
1 blokje kippenbouillon
50 cl room (40% VG)
olijfolie
handvol verse basilicum (fijn gehakt)
1 el suiker
peper
zout
Bereiding
1
Snij 2 tomaten in grote stukken.
2
Verwijder het velletje en de zaadjes van de derde tomaat en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
3
Snipper de ui.
4
Hak de basilicumblaadjes fijn.
5
Bak gesnipperde ui glazig in een scheut olijfolie. Voeg er de grote stukken niet ontvelde tomaat, de suiker en de tomatenpuree aan toe.
6
Giet er 150 cl water en een scheutje kippenbouillon (van het blokje) bij. Laat 15 minuten koken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.
7
Doe de gehakte basilicumblaadjes bij de room, kruid met peper en zout en klop de room half stijf.
8
Serveer de soep in kleine in kleine glaasjes en werk ze af met basilicumroom en een paar blokjes tomaat.
Tomatensoep met basilicumroom is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met basilicumroom
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gazpacho met gefrituurde roodbaars
1u55 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Lentesoep met meesterlijke ham en basilicumroom
0 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept