Appeltaart met krokant laagje

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Beboter een lage taartvorm (30 cm Ø) en bestuif met bloem.
  • 2 Schil 2 grote of 3 kleinere appels, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Meng de zelfrijzende bloem met 4 el suiker, de vanillesuiker, maïsolie, melk en 1 ei tot eenhomogeen deeg. Doe het deeg in de taartvorm en strijk het vlak.
  • 5 Leg de appelschijfjes dakpansgewijs op het deeg.
  • 6 Voor het krokante laagje: Smelt de boter in een pannetje, los er 2 el suiker in op en roer glad. Roer er, van het vuur af (de boter mag niet te heet zijn), 1 ei door tot een glad papje. Verdeel dit mengsel over de taart.
  • 7 Zet ze 20 tot 25 minuten in de oven.

Appeltaart met krokant laagje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Sophia Loren's Parmigiana
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lasagne met ratatouille
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept