1 Beboter een lage taartvorm (30 cm Ø) en bestuif met bloem.
2 Schil 2 grote of 3 kleinere appels, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes.
3 Verwarm de oven voor op 200°C.
4 Meng de zelfrijzende bloem met 4 el suiker, de vanillesuiker, maïsolie, melk en 1 ei tot eenhomogeen deeg. Doe het deeg in de taartvorm en strijk het vlak.
5 Leg de appelschijfjes dakpansgewijs op het deeg.
6 Voor het krokante laagje: Smelt de boter in een pannetje, los er 2 el suiker in op en roer glad. Roer er, van het vuur af (de boter mag niet te heet zijn), 1 ei door tot een glad papje. Verdeel dit mengsel over de taart.
7 Zet ze 20 tot 25 minuten in de oven.
Appeltaart met krokant laagje is een recept van Libelle Lekker