2 Klop de room luchtig op met de vanillesuiker, wat poedersuiker en enkele druppels vanille-essence.
3 Leg de 3 vellen filodeeg op elkaar. Knip het deeg in 4 vierkanten van ongeveer 16 x 16 cm. Bestrijk de 3 velletjes van elk vierkant met melk.
4 Bekleed 4 beboterde vuurvaste kommetjes met 3 laagjes filodeeg. Leg er een even groot stuk bakpapier op en bestrooi met bakknikkers of gedroogde bonen.
5 Zet de kommetjes 12 minuten in de oven tot het filodeeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven, verwijder bonen en bakpapier en laat afkoelen. Haal ze uit de vormpjes.
6 Meng de uitgelekte diepvriesframbozen door de vanilleroom en vul er de kuipjes mee. Werk af met extra fruit en eventueel een filodeegkoekje.
7 Steek met verschillende vormpjes koekjes uit filodeeg (3 laagjes op elkaar). Bestrijk alle laagjes met melk of olie. Leg het deeg in 3 laagjes op bakpapier op een bakplaat. Leg er nog een bakplaat op, zodat de koekjes niet opkrullen. Bak ze in 12 tot 15 minuten in de oven op 180°C.
Krokante kuipjes met vanilleroom en fruit is een recept van Libelle Lekker