Krokante kuipjes met vanilleroom en fruit

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 180°C.
  • 2 Klop de room luchtig op met de vanillesuiker, wat poedersuiker en enkele druppels vanille-essence.
  • 3 Leg de 3 vellen filodeeg op elkaar. Knip het deeg in 4 vierkanten van ongeveer 16 x 16 cm. Bestrijk de 3 velletjes van elk vierkant met melk.
  • 4 Bekleed 4 beboterde vuurvaste kommetjes met 3 laagjes filodeeg. Leg er een even groot stuk bakpapier op en bestrooi met bakknikkers of gedroogde bonen.
  • 5 Zet de kommetjes 12 minuten in de oven tot het filodeeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven, verwijder bonen en bakpapier en laat afkoelen. Haal ze uit de vormpjes.
  • 6 Meng de uitgelekte diepvriesframbozen door de vanilleroom en vul er de kuipjes mee. Werk af met extra fruit en eventueel een filodeegkoekje.
  • 7 Steek met verschillende vormpjes koekjes uit filodeeg (3 laagjes op elkaar). Bestrijk alle laagjes met melk of olie. Leg het deeg in 3 laagjes op bakpapier op een bakplaat. Leg er nog een bakplaat op, zodat de koekjes niet opkrullen. Bak ze in 12 tot 15 minuten in de oven op 180°C.

Krokante kuipjes met vanilleroom en fruit is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept