Zoek
Appeltaart met crumblelaag
6
60 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)
5 appel (grote)
150 g aalbessengelei
100 g suiker ( 3 el extra)
100 g zelfrijzende bloem
100 g boter
0.5 kl kaneel
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 18°C. Leg het kruimeldeeg met bakpapier in een platte taartvorm.
2
Prik er met een vork enkele gaatjes in. Leg er een tweede vel bakpapier op en leg er bakknikkers op.
3
Bak gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
4
Schil de appelen en snij in blokjes.
5
Meng de koude boter met de (100 g) suiker, kaneel en bloem tot een crumble.
6
Haal het kruimeldeeg er weer bij. Verwijder de bakknikkers en bovenste bakpapier. Laat het deeg 5 minuten drogen.
7
Lepel de gelei op de bodem en leg er alle appelstukjes op. Strooi er nog wat suiker over.
8
Verdeel de crumble over de appelstukjes.
9
Bak de taart 35 minuten verder in de voorverwarmde oven. 1
0
Serveer de taart warm, lekker met slagroom of vanille-ijs.
Appeltaart met crumblelaag is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Pruimencrumble met honing en kaneel
50 min
Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min
Gebak
Bekijk recept