Gedroogde tomaten

20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 80°C.
  • 2 Spoel en droog de tomaten. Halveer ze of snij ze in vieren, afhankelijk van de grootte. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Kruid met peper en zout.
  • 3 Laat de tomaten minstens 3 uur (of langer, naargelang de dikte) zachtjes drogen in de oven, met de deur op een kier. De tomaten mogen niet bakken, ze moeten langzaam verschrompelen. Verwijder ze uit de oven en laat afkoelen.
  • 4 Schep de tomaten in een bokaal. Voeg gehakte knoflook en verse kruiden toe. Vul aan met olijfolie tot de tomaatjes onderstaan. Bewaar in de koelkast.

Gedroogde tomaten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept