1 Spoel de aardbeien en verwijder het kroontje. Doe de koekjes in een keukenrobot en maal ze fijn. Smelt de boter, voeg toe aan de koekjeskruimels en mix goed tot een kleverig mengsel. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en schep er de koekjesmix in. Duw stevig aan en zet 30 minuten in de koelkast.
2 Week de gelatine in koud water. Snij het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Doe ze samen met de plattekaas en de suiker in een kom en mix glad. Voeg de room toe en mix verder tot een lobbige massa.
3 Verwarm het citroensap, knijp de gelatine uit en los ‘m op in het sap. Voeg toe aan het kaasbeslag en stort het op de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad en schik er de aardbeien op. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
Cheesecake met aardbeien is een recept van Libelle Lekker