Madeleines met bosaardbei

24
60 min
Gebak
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de boter smelten. Halveer het vanillestokje overlangs en schraap het merg eruit.
  • 2 Meng de bloem met het amandelpoeder, het bakpoeder, het vanillemerg en de geraspte sinaasappelschil.
  • 3 Klop de eieren romig met de honing, de rum en de suiker. Voeg de boter en de bloemmengeling toe. Meng tot een glad beslag. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Kwast een bakblik voor madeleinekoekjes in met boter.
  • 5 Maak de aardbeien schoon, spoel ze en dep droog. Leg in elk vormpje 2 à 3 aardbeitjes. Lepel er wat deeg over, zodat de vormpjes voor ¾ gevuld zijn. Bak de koekjes in ± 15 minuten goudgeel en gaar in de oven. Serveer de madeleines lauwwarm of koud.

Madeleines met bosaardbei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Herfstsalade met paddestoelen
0 min
Bekijk recept
Herfstsalade met paddestoelen
0 min
Bekijk recept

Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Madeleines met appel en kaneel
20 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademadeleines met witte chocolade
20 min Gebak
Bekijk recept
Madeleines met amandel en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept