Oosterse satéetjes met pindasaus

5
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de marinade. Neem 2 el vissaus en meng met de zoete sojasaus, knoflook en 2 el suiker. Voeg het gemberpoeder, korianderpoeder, cayennepeper en currypasta toe. Meng met de helft van de kokosmelk. Snijd het vlees in 8 repen en rijg ze aan de satéstokjes. Leg ze in een diepe schaal en doe er de marinade over. Laat marineren in de koelkast.
  • 2 Maak ondertussen de pindasaus. Meng de overige kokosmelk met de pindakaas, suiker, paprikapoeder, lookpoeder en de gehakte pinda’s. Breng aan de kook tot het begint te dikken.
  • 3 Haal de saté’s uit de marinade en bak ze in 4 à 5 minuten goudbruin. Snij de komkommer in heel dunne plakjes. Serveer de gebakken saté’s met de pindasaus en komkommer.

Oosterse satéetjes met pindasaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept