Truffels van chocolade

50
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de chocolade fijn.
  • 2 Breng de room tot tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur. Laat er 300 g chocolade in smelten. Roer om tot hij volledig gesmolten is. Laat afkoelen.
  • 3 Doe het chocolademengsel in een spuitzak met een effen spuitmond. Spuit er toefjes van op bakpapier, laat 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Smelt de rest van de chocolade au bain-marie: laat 'm niet warmer worden dan 45°C, en laat 'm vervolgens afkoelen tot 31°C. Doe de chocoladekrullen in een diep bord.
  • 5 Rol de opgesteven toefjes chocolade tot mooie bolletjes en dompel ze kort in de gesmolten chocolade - dat gaat makkelijk als je ze op een fonduevorkje prikt. Rol ze door de chocoladekrullen en laat opstijven.

Truffels van chocolade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersentruffels
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete chocoladetruffels Zoete chocoladetruffels
20 min -
Bekijk recept
Truffels van rauwe cacao, cranberry en pecannoten
10 min
Bekijk recept