Feestelijk veggieslaatje met pompoen en feta

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vruchtvlees van de pompoen en de biet in stukken. Leg ze op een ingevette bakplaat. Rasp de schil van de limoen en pers ‘m uit. Meng de schil en de helft van het sap met de panko. Voeg olijfolie toe tot je een crumble krijgt. Strooi over de groenten, kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Gril 25 minuten in de oven.
  • 2 Schil de sinaasappel en snij ‘m in partjes. Vang het sap op. Snij de rode ui in fijne ringen.Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof en laat drogen op keukenpapier.
  • 3 Maak een vinaigrette met de rest van het limoensap, het sinaasappelsap, de kandijsuiker, de olijfolie, de notenolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
  • 4 Verdeel de sla over borden, leg er de groenten en sinaasappelpartjes op. Werk af met stukjes feta, rode-uiringen en geroosterde pompoenpitten.

Feestelijk veggieslaatje met pompoen en feta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kinderpannenkoeken feestelijk gevuld
15 min
Bekijk recept
Moorkopsoesjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Feestelijk blije kip in zoutdeeg
2 uur-
Bekijk recept