Herfstsalade met pompoen

2
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de butternut en snijd zo’n 400 g ervan in plakken van zo’n 1,5 cm dik. De schil mag er gewoon aan blijven. Bij mij kwam 400 g overeen met iets minder dan de helft. In de bovenste helft zitten trouwens geen pitten. Wanneer je de onderste helft gebruikt, moet je de pitten wel verwijderen. Snijd elke plak nog eens in twee. Leg de pompoenplakken in een ovenschaal. Voeg 2 el olijfolie, 1 el honing, 1 tl tijm, en wat peper en zout toe. Hussel door elkaar zodat elk plakje goed is bedekt. Zet de pompoen in de voorverwarmde oven en zet je timer op 40 minuten.
  • 2 Snijd de kipfilets in reepjes en doe ook die in een ovenschaal. Voeg 2 el olijfolie, het sap van ½ citroen, 1 tl tijm en wat peper en zout toe. Hussel ook de kip goed door elkaar. Wanneer de pompoen er al zo’n 10 minuutjes in zit, mag ook de kip bij in de oven. Die heeft 30 minuten nodig.
  • 3 Kraak ondertussen wat walnoten tot je een handjevol gepelde exemplaren hebt. Snijd de voorgekookte rode biet in blokjes. Was de spinazie en laat hem uitlekken.
  • 4 Schik de spinazie op een schotel. Leg de geroosterde plakjes pompoen en de kippenreepjes erop. Leg ook de blokjes rode biet erbij. Lepel de gemarineerde uitjes over de salade en werk hem af met wat walnoten en hier en daar een toefje Griekse yoghurt.

Herfstsalade met pompoen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lauwwarme herfstsalade met zoete rodekool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonade en herfstsalade met peer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met herfstsalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme herfstsalade met biefstuk en hazelnoten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept