1 Snijd met een scherp mes de pompoen in tweeën, verwijder de pitten en hol hem uit met een lepel. Neem er een weegschaal bij en blijf de pompoen uithollen of in stukjes snijden tot je ongeveer 250gram vruchtvlees hebt. Mix alles fijn tot een beslag samen met 4 eetlepels honing, 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rietsuiker. Voeg het pompoenmengsel bij de bloem en meng goed tot alle klonters verdwenen zijn. Verwarm de oven alvast op 210°.
2 Gooi de pompoenpitjes zeker niet weg. Deze kosten veel geld in de winkel. Maak ze schoon door het aanhangend vruchtvlees te verwijderen, spoel ze even af en dep ze droog met wat keukenpapier. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, besprenkel ze met wat honing of agavesiroop en grill ze op de laagste stand tot ze verkleuren (ongeveer tien minuutjes). Heerlijk om te eten als ontbijt met wat yoghurt en vers fruit.