Soepje van geroosterde kerstomaat met harissa

4
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de kerstomaten en snij de sjalot en wortel in stukken. Leg alles samen met de ongepelde knoflookteentjes en rozemarijn in een ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven.
  • 2 Schep de groenten met wat kookvocht in een pan. Doe er de uitgeknepen knoflook en de kippenbouillon bij. Laat 20 minuten koken. Mix en kruid met harissa, peper en zout.
  • 3 Meng het gemengd gehakt met de peterselie, geraspte parmezaan, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en bak ze gaar in boter. Rijg aan spiesjes.
  • 4 Verwarm de melk en mix tot schuim met een staafmixer. Schep de soep in glaasjes. Lepel wat melkschuim erop. Werk af met een gehaktballetje.

Soepje van geroosterde kerstomaat met harissa is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soepje van bloemkool en sesam afgewerkt met snippers gerookte kip
Bekijk recept
Gazpacho met lavaskruid
Bekijk recept
Koud soepje met geitenkaas
Bekijk recept