Heerlijke scones

12
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 185°C.
  • 2 Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout. Meng er de koude boter door.
  • 3 Klop het ei los in de melk. Verwarm het lichtjes met het vanillestokje erin. Verwijder het vanillestokje weer en giet de melk en het citroensap bij het deeg. Meng goed.
  • 4 Kneed het tot een los, homogeen deeg. Doe het snel, zodat de boter niet te zacht wordt. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een halfuur rusten.
  • 5 Rol het deeg uit tot 2 cm dikte en steek er rondjes uit. Bestrijk ze met losgeklopte eidooier
  • 6 Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 12 minuten in de oven.
  • 7 Laat de scones even afkoelen op een rooster en serveer ze lauw met een mengsel van 50 g zure room en 100 g mascarpone. Versier ze eventueel met eetbare bloemetjes.

Heerlijke scones is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien smoothie
Bekijk recept