Asperges met pestosaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep de kipfilets droog en verwijder het vet. Wikkel er een plakje serranoham rond en kruid met wat zout en peper.
  • 2 Spoel de groene asperges en breek het houtachtige uiteinde eraf. Schil de witte asperges en snij ze in stukken van zo’n 4 cm. Kook ze in lichtgezouten water beetgaar.
  • 3 Verhit in een grote pan 2 eetlepels olijfolie en bak de kip op een zacht vuur 6 minuten aan elke kant.
  • 4 Giet de room erbij, voeg de pesto toe en meng goed. Breng aan de kook zodat de saus een beetje indikt. Voeg de asperges toe en laat nog 3 minuten sudderen.
  • 5 Bestrooi net voor het serveren met basilicum.

Asperges met pestosaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met kip, champignons en pestosaus
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met broccoli en romige pestosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept