Pannenkoekjes met fruitsla en mangosaus

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, de vanillesuiker en het zout in een kom en meng goed. Roer er de melk door tot je een dik beslag krijgt. Klop het ei los en roer het door het beslag. Laat 20 minuten rusten.
  • 2 Schil de sinaasappels met een heel scherp mes. Snij de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op voor de saus. Maak de aardbeien schoon, snij in vieren. Pel de bananen, snij in plakjes. Meng het fruit en besprenkel met citroensap, 1 el honing en gehakte munt.
  • 3 Schil de mango en mix het vruchtvlees met het sinaasappelsap tot een saus.
  • 4 Verhit olie in een antikleefpan en schep er rondjes van 1 el beslag in. Bak 1 à 2 minuten aan beide kanten. Bak zo 16 pannenkoekjes.
  • 5 Leg op elk bord 4 pannenkoekjes, bestuif met poedersuiker en besprenkel ze met de rest van de honing. Serveer met de fruitsla en mangosaus.

Pannenkoekjes met fruitsla en mangosaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Exotische fruitkwark met mangosaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Groenteburger met kerrie-mangosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei)
40 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gevulde ananas met mangosaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Haver-banaanpannenkoekjes
50 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Havermout-maïspannenkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Blauwebessenpannenkoekjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept