Varkensmedaillons met puree, erwtjes en wortelen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Maak de wortelen schoon en snij ze in stukjes. Laat de erwtjes ontdooien.
  • 2 Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in wat boter en voeg de wortel toe. Laat afgedekt op een zacht vuur garen. Voeg de erwtjes toe als de worteltjes bijna gaar zijn. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe.
  • 3 Pureer de aardappelen en maak aan met boter en melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • 4 Bak de varkensmedaillons aan beide kanten goudbruin en gaar in een beetje boter. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. 
  • 5 Maak ondertussen de bakresten los met een beetje water en laat inkoken tot sausdikte. Serveer de varkensmedaillons met de puree, de groenten en de jus. Werk af met een takje tijm. 

Varkensmedaillons met puree, erwtjes en wortelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde varkensmedaillon met friet en broccoli
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmedaillons met appels en pastinaakpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept