Varkensgebraad met mosterd

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout. Masseer de kruiden in. Meng de mosterd met de honing. Roer los en strijk over het gebraad.
  • 2 Schroei het vlees rondom dicht in een beetje boter. Leg het in een ovenschaal en schuif een halfuur in de voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven, verlaag de temperatuur naar 160°C. Besprenkel het vlees met de braadjus en zet nog een halfuur in de oven. 
  • 3 Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en schud goed op. Spoel de asperges, breek er het harde uiteinde af en stoom ze beetgaar. 
  • 4 Neem het gebraad uit de oven en laat het minstens een kwartier rusten onder aluminiumfolie. Deglaceer de braadslede met de wittewijnazijn. Laat inkoken tot sausdikte en breng ze op smaak met peper en zout.
  • 5 Snij het gebraad in niet te dunne plakken en serveer met de gekookte aardappelen, de saus en de groene asperges.

Varkensgebraad met mosterd is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept