Risotto primavera

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit ze glazig in wat olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met olie bedekt zijn. Blus met de wijn en laat inkoken.
  • 2 Schenk een pollepel bouillon bij de rijst en roer op zacht vuur tot het vocht opgenomen is. Herhaal dit tot de rijst smeuïg is, maar nog beet heeft. Dat duurt zo'n 20 min.
  • 3 Maak de groenten schoon. Snij de asperges in schuine stukken en de courgette in blokjes. 
  • 4 Stoof de asperges kort aan in wat boter. Voeg de courgettes en de erwten toe en meng. Laat afgedekt 4 minuten stoven. 
  • 5 Schep de groenten bij de risotto en warm even door. Roer er de room, de parmezaan en de peterselie door. Warm nog even door. Kruid met peper en zout. Schep in warme borden. Werk af met plukjes peterselie. 

Risotto primavera is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Minestrone primavera
20 min-
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle primavera
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne Primavera
45 min, voorbereiden 5 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept