Tabouleh met kruidige gehaktballetjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de couscous in een grote kom. Schenk er heet water over tot een centimeter boven de couscous. Laat wellen tot al het vocht opgenomen is. Wrik los met een vork.
  • 2 Meng alle groenteblokjes met de gesnipperde rode ui en de gehakte kruiden. Meng ze met de couscous.
  • 3 Voeg de olijfolie en het citroensap toe en breng nog op smaak met peper en zout. Meng goed en zet koel weg tot aan het serveren.
  • 4 Fruit de sjalot en knoflook in wat olie tot ze glazig zijn.
  • 5 Meng in een grote kom het gehakt met de gefruite sjalot en knoflook. Voeg de gehakte kruiden, het chilipepertje en het komijnpoeder toe. Kruid met peper en zout. Voeg het ei, de yoghurt en de bloem toe en meng alles tot één geheel.
  • 6 Maak balletjes met het vleesmengsel en steek ze op metalen spiesen. Prik op elk uiteinde een stukje limoen. Bak de spiesjes goudbruin in de pan. Leg ze in een ovenschaal en laat nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C verder garen.

Tabouleh met kruidige gehaktballetjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde forel van de barbecue
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tabouleh met koolrabi
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde groente met feta & tabouleh
Bekijk recept