Gratin van wortelgroenten

8
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en halveer het teentje knoflook. Beboter een ovenschaal en wrijf ze in met de gehalveerde teen knoflook.
  • 2 Schil de groenten en snij ze in plakjes. Schik de plakjes in de schaal.
  • 3 Meng de melk, room en tijmblaadjes en roer goed om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Overgiet de plakjes groenten met het roommengsel en duw lichtjes aan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven.
  • 4 Verwijder de aluminiumfolie en laat de gratin nog 20 minuten verder garen in de oven. Besprenkel met wat olijfolie en serveer.

Gratin van wortelgroenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto en wortelgroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei op een bedje van wortelgroenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept