Moelleux van donkere chocolade

2
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de chocolade fijn. Doe hem met de boter in een kom en laat au bain-marie smelten op een zacht vuur.
  • 2 Vet twee individuele ovenschaaltjes in met boter.
  • 3 Meng de bloem, het maïszetmeel en de cacao. Klop de suiker met de eieren tot het mengsel in volume verdriedubbeld is. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade en het bloemmengsel toe. Schep voorzichtig om.
  • 4 Giet het chocolademengsel in de potjes. Zet ze minstens 30 minutenin de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  • 5 Zet de moelleux 12 minuten in de oven en bestuif ze met cacaopoeder. Serveer meteen.

Moelleux van donkere chocolade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Snack
Bekijk recept
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept