Crème brûlée van witte chocolade

4
60 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 125°C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er de zaadjes uit. Verwarm de melk met de room, het vanillemerg en het -stokje in een steelpannetje.
  • 2 Neem de pan van het vuur, schep er het vanillestokje uit en smelt er de witte chocolade in. Roer met een garde tot de chocolade gesmolten is.
  • 3 Klop de eidooiers witschuimig met de suiker en giet er de warme chocolademelk bij. Roer goed met een garde. Zet de pan nog even op het vuur en blijf roeren tot de crème bindt. Laat niet meer koken.
  • 4 Verdeel de crème over vier vuurvaste ovenschaaltjes en schuif ze 45 minuten au bain-marie in de oven. Neem uit de oven en laat ze minstens vier uur, maar liefst een hele nacht, opstijven in de koelkast.
  • 5 Haal de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje rietsuiker. Karamelliseer de suiker met een gasbrandertje.
  • 6 Werk de crème brûlée af met een blaadje munt en een framboos. Serveer meteen.
  • 7 Gebruik 4 ovenschaaltjes van ongeveer 12,5 cm diameter

Crème brûlée van witte chocolade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept