Witloof met peperkaas en ham uit de oven

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het witloof schoon, halveer en verwijder het bittere stukje. Kook ze 10 minuten en laat ze goed uitlekken. Wikkel er telkens een plakje ham rond.
  • 2 Leg de witloofstroknjes in een met olie ingevette ovenschaal. Meng de peperkaas met de room en giet over de stronkjes, kruid met peper en zout. Zet de schaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 3 Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af. Bestrooi met versgehakte krulpeterselie en serveer met het witloof.

Witloof met peperkaas en ham uit de oven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept