Romige rijstpap

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de rijst in een zeef onder koud water, zo brandt hij straks minder snel aan. Laat uitlekken.
  • 2 Doe de melk en de rijst in een pan, snij het vanillestokje open en maak het merg los. Voeg het vanillestokje met het merg en de suiker toe aan de melk en breng aan de kook.
  • 3 Zet het deksel op de pan, laat 45 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje en roer af en toe om met een houten lepel.
  • 4 Verwijder het vanillestokje. Klop de room lobbig en meng ‘m door de rijstpap. Giet de pap in potjes en laat afkoelen. Lekker met bruine suiker.

Romige rijstpap is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept